Fotoğrafa başlayınca hem İstanbul’un hem Anadolu’nun insanına, doğasına ve kültürel zenginliklerine olan ilgim arttı. Büyüklerimin yıllar önce ayrıldığı bu coğrafyada anılarında yaşatmaya devam ettikleri koşulları yerinde görmek ve fotoğraflamak benim için ayrı bir anlam taşıyor. Bu nedenle özellikle kış aylarında doğudaki illerimize gitmeyi tercih ediyorum.
Bu yolculuklar bana güzel dostlar kazandırırken sosyal sorunlara daha geniş ve farklı açılardan bakmamı sağladı.
Fotoğrafın farklı coğrafyalar ve kültürler arasında etkili bir iletişim işlevi olduğuna inanıyorum. Şairin dediği gibi
En uzak mesafe ne Afrika’dır, ne Çin, ne Hindistan… En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir; birbirini anlamayan…
Dostlukla kalın…
*******************
İFSAK, kurulduğu günden itibaren tüm fotoğraf meraklılarının ürettiği etkili fotoğrafları, çarpıcı sergileri daha çok insana ulaştırmak için çabalamıştır. Sergiler, fotoğraf gösterileri, fotoğraf günleri, uluslararası yarışmalar bu çabaların sonuçları olarak ortaya çıkmıştır.
60. yılında İFSAK, bu çabalara bir halka daha ekliyor: Akılda kalan fotoğraflardan oluşturduğunuz güçlü portfolyolarınızı, daha çok fotoğraf meraklısına ulaştırmanız için, İFSAK Blog’un sayfalarını sizlere açıyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz portfolyolarınızı (ziplenmiş halde) ifsakblog@gmail.com adresine gönderebilirsiniz (diğer koşullar için tıklayınız). Böylece fotoğraflarınız dijital olarak daha fazla fotoğraf meraklısına ulaşabilecektir.
60 yıldır olduğu gibi, bugün de Beraber Üretelim, Beraber Paylaşalım!
*******************
Nurgül Yılmazkaya hakkında;
Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Finans sektöründe yönetici olarak çalıştı. Fotoğrafa 2011 yılında İFSAK’ta başladı. 2015 yılında İFSAK’ta “Yılın Başarılı Fotoğrafçısı” oldu.
Bir önceki yönetim döneminde İFSAK’ın Halkla İlişkiler ve Gezi Birimlerinde görev aldı. Halen Gezi Birimine destek veriyor. Fotoğraf yolculuğu projeler, karma sergiler, gösteri ve fotoğraf amaçlı gezilerle devam ediyor.
Bize Ulaşın